30 listopada 2022

Házi gyógymódok hólyaghurut kezelésére

domowe sposoby na zapalenie pęcherza

A cystitis meglehetősen kellemetlen és kellemetlen betegség. Sokkal gyakrabban fordul elő nőkkel, mint férfiakkal, de ez nem jelenti azt, hogy a társadalom férfi része teljesen biztonságban érezheti magát. A nők érzékenysége erre a fertőzésre anatómiai felépítésükkel, pontosabban a férfiakénál jóval rövidebb húgycső szerkezetével függ össze. Ezért nagy veszélyt jelent a baktériumok, vírusok és gombák esetleges bejutása. Itt azonban érdemes hozzátenni, hogy a hólyaghurut nem olyan súlyos állapot.

Jellemző rá a gyakori kiújulás, valamint a fájdalom kellemetlensége és a gyakori vécéhasználat szükségessége. A cystitis otthoni gyógymódjai hasznosnak bizonyulhatnak a leírt probléma megoldásában, és nem kell elköteleződést és nagy anyagi ráfordítást igényelniük. Alább találhat néhány hasznos megoldást. Azt is meg kell jegyezni, hogy e betegség esetén rendkívül fontos az orvosi konzultáció. Ezért senki sem engedheti meg magának, hogy ezt a betegséget semmilyen módon csökkentse.

Házi gyógymódok hólyaghurut kezelésére

Az orvos látogatása azért fontos, mert segít a szükséges vizsgálatok elvégzésében, és azok eredményei alapján kizárni a sokkal súlyosabb, hasonló tünetekkel jellemezhető betegségek lehetőségét.

A gyulladás oka ezen a területen a baktériumok beültetése a hólyag falára. A baktériumok különböző eredetűek lehetnek, de a leggyakoribb fertőzés a coliform baktériumokon (Escherichia coli) keresztül történik. Nem ritka, hogy a hólyaghurut különböző hüvelyi és szeméremtestfertőzések mellett fordul elő. Kutatások szerint a cystitis esetek közel 80%-át szexuális tevékenység okozza.

Mielőtt rátérnénk a cystitis otthoni gyógymódjaira , fontos megemlíteni ennek a betegségnek a tüneteit. A legjellemzőbb rájuk a vizeléskor fellépő enyhe égő érzés, de a gyakori vécére való szükséglet is. További jelek lehetnek a kis adagokban történő vizeletürítés, annak ellenére, hogy a hólyagra nehezedik a nyomás, és a későbbi szakaszban erős fájdalom (égő) a húgycsőben vizelés közben és után. A cystitis elleni védekezésre vonatkozó tippek átfogó listája is található.

házi gyógymódok hólyaghurut kezelésére

Mi a helyzet a hólyaggyulladással – házi gyógymódok

Ha meg akarjuk védeni magunkat ettől a kellemetlen fertőzéstől, emlékeznünk kell néhány szabályra. Az egyik legfontosabb és egyben legegyszerűbb, hogy egész nap egyszerűen igyunk sok folyadékot. Ez segít csökkenteni a baktériumok felhalmozódásának kockázatát. A vizeletürítést nem szabad abbahagyni, mert a felgyülemlett mikroorganizmusoknak nagyon jó szaporodási feltételei vannak. A higiénia szintén rendkívül fontos – jó választás az intim területek napi kétszeri lemosása (elölről hátrafelé, ami megakadályozza a baktériumok bejutását).

Mit kell használni a hólyaggyulladásra az otthoni gyógymódok szempontjából ? Az első az áfonya. Gyulladáscsökkentő hatása van, és megakadályozza a baktériumok szaporodását. Érdemes azt használni, ami lé formájában kapható (napi 2-3 pohár fogyasztása biztosan segít).

Egy másik javaslat a melegítő fürdők vagy kamilla és zsálya infúziók használata. Ennek ellenére tanácsos tartózkodni a só és a hab adalékoktól, mivel irritálják a húgycső területét. A petrezselyem vagy zsurló forrázat formájú keverék segít a hólyaggörcsök leküzdésében, és antibakteriális hatású.

Otthoni jogorvoslati cystitis terhesség alatt

Ebben a különleges időszakban még nagyobb figyelmet kell fordítani az egészségügyi szempontokra, hiszen ezek nem csak az anyát, hanem a gyermeket is érintik. A nőgyógyász a vizsgálatok elvégzése után áfonyaterápiát is rendelhet, de előfordulhat, hogy ezt antibiotikummal erősíteni kell.

Szerencsére ma már sok olyan antibiotikum létezik, amely nem árt a terhesség első szakaszában. Érdemes megjegyezni, hogy a hideg felerősíti a baktériumok szaporodását, ezért ügyelni kell arra, hogy a sérülékeny helyek ne hűljenek le.

A terhesség alatti hólyaggyulladás egyéb otthoni gyógymódjai közé tartozik a lenmagolaj használata ételekben, például salátákban vagy egyszerűen zöldségeken. Hatása védi a nyálkahártyát, ami gátolja a baktériumok szaporodását bennük. Gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal is rendelkezik.

Az egyik nyilvánvaló módszer, amely kiemelkedően fontos, a magas szintű intim higiénia fenntartása. A terhesség alatti hólyaghurut időszakában (de nem csak ebben az időszakban) naponta kétszer, enyhe szappannal kell fürdeni.

Otthoni jogorvoslati cystitis gyermekeknél

Amint az elején említettük, a nőknél fokozott a cystitis kialakulásának kockázata. Azonban a gyerekek is érzékenyek lehetnek rá. Ilyen helyzetben könnyedén alkalmazhatja ugyanazokat a megoldásokat, mint a fent leírt esetekben.

Nagyon enyhe és egyben jó házi gyógymód erre a betegségre a fenyőtűvel végzett fürdő. Elkészítése a következőképpen történhet: a leszüretelt fenyőtűket (kb. fél kilogramm) felöntjük forrásban lévő vízzel, amíg teljesen el nem fedi. Ezt az infúziót néhány percig hagyni kell, hogy a tűk megpuhuljanak. Ezután öntse az infúziót a fürdőkádba.

Ha ez az otthoni gyógyszer a cystitis kezelésére egy gyermeknél kényelmetlennek bizonyul, a fenyőtűket egy szövetzsákba lehet dobni, hogy megakadályozzák a bőrrel való érintkezést. Egy másik módja annak, hogy a gyermek hólyaggyulladást kapjon, melegvizes palackok használata. Ezeket a perineum és a hát alsó részén kell elhelyezni. Ez nem hűti le a hólyag érzékeny területeit.

házi gyógymódok hólyaghurut kezelésére - kezelés

Házi gyógymódok hólyaggyulladásra – fórum

Az interneten, és különösen az egészséggel foglalkozó tematikus fórumokon sok helyen sok információt találhatunk a betegséggel kapcsolatos altémákról. Valódi és hasznos mindegyik? Természetesen nem, ezért olvasson el néhány más forrást, mielőtt megnyit egy fórumot a cystitis otthoni gyógymódjairól .

Bizonyos esetekben elkerülhetetlen az orvosi konzultáció, mert a nem megfelelően kezelt hólyaghurut veszélyes lehet az Ön egészségére. Ráadásul a hólyaghuruthoz társuló tünetek nem feltétlenül jelentik azt, hogy most éppen ezzel foglalkozunk. Az egészségügyi fórumokat aktívan használó embereknek köszönhetően véleményt kaphat és kapcsolatba léphet olyan orvosokkal, akik segíthetnek a hólyaghurut elleni küzdelemben. Ezért egy ilyen fórum látogatása minden bizonnyal értékesnek bizonyulhat ebben a fiókban.

Cystitis – összefoglaló

A cystitis nem veszélyes állapot, de nem szabad alábecsülni. A fent említett javaslatok, ötletek a betegség házi gyógymódokkal történő megelőzésére nem biztos, hogy elegendőek. Ezért ezeket csak tippként kell kezelni, nem pedig a probléma megoldásának módjaként, bár mindegyik sikeresen működik és rendkívül hatékony.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial